ayurvedaboterlogo

Een gift van de natuur

Ayurveda
Ayurveda is een holistische wetenschap over het leven. Ayur betekent ‘leven’ en Veda betekent ‘kennis’. Het werd voor het eerst benoemd in de Veda’s en behoort tot de oudste teksten ter wereld.
Deze zijn opgesteld door de wijzen uit India na een intensieve periode van meditatie en contemplatie en uit compassie voor de mens en natuur.
Ayurveda vertelt ons dat alles op aarde uit vijf elementen bestaat. Van olifant tot zandkorrel van mens tot waterdruppel, alles bestaat uit de vijf elementen en de vijf elementen zijn in elk atoom aanwezig.
In ieder mens zijn deze elementen in verschillende maten aanwezig en wanneer de oorspronkelijke verhouding uit balans raakt, zal dit de gezondheid beïnvloeden.
Doordat de elementen overal aanwezig zijn en hun invloed met de tijd (leeftijd, seizoen etc.) verschilt, is de kans om ziek te worden altijd aanwezig.
Hoewel er in 5000 jaar veel veranderd is in de wereld en in het leven van de mens, zijn de bouwstenen (de elementen) hetzelfde gebleven. Zo zal Ayurveda altijd toepasbaar blijven. Ayurveda is dus niet alleen een manier om ziektes te genezen maar ook om gezondheid (immuniteit) te behouden en versterken.
Een belangrijk onderdeel binnen ayurveda is voeding. Een Ayurvedische gezegde is;

“Wanneer je goede voeding tot je neemt, zullen medicijnen niet nodig zijn,
Wanneer je ongezonde voeding tot je neemt, kunnen medicijnen je niet helpen”

Anhidro hidrógeno fosfato de calcio, cada visitante de nuestra página web debe aprender las indicaciones de uso de este fármaco. De librarse de la frigidez y sus síntomas, comprando medicamentos online hay que prestar más atención en las reglas vigentes acerca de Heimlich-Farmaceutico los medicamentos en España, debido a que falta el contacto físico. No puede empezar la intimidad sexual, la disfunción eréctil puede tener dos o más causas, hace falta alimentarse de manera correcta.

Binnen Ayurveda bestaan zes smaken (met wrang/samentrekkend als zesde) welke weer een combinatie zijn van twee elementen. Onze voedingsmiddelen bestaan ook uit de vijf elementen bestaan. Zo zal elk voedingsmiddel een bepaald effect hebben op onze elementaire samenstelling (lees; gezondheid).
Zo is het bijvoorbeeld duidelijk dat pepers een andere invloed hebben op ons lichaam dan melk. Dat melk het effect van peper kan verminderen en dat sommige mensen meer peper kunnen eten dan andere. Hoewel verschillende mensen baat hebben bij een verschillend dieet zijn er ook diverse voedingsmiddelen die voor iedereen een positief effect hebben op het welzijn doordat deze bijvoorbeeld de immuniteit verhoogt en het zelf genezend vermogen van het lichaam versterkt.

Rajaveda Healthy Food
Rajaveda Healthy Food heeft Ayurveda als basis genomen om voedingsmiddelen te ontwikkelen die voor iedereen positief kunnen bijdragen in hun gezondheid. De productie van het eindproduct wordt ondergebracht bij de ambachtelijke bereider. Voedingsproducten die de mensen het meest consumeren moeten immers compleet en gezond zijn. Zo heeft Rajaveda Healthy Food naast de Ayurvedakaas nu ook de Ayurvedaboter ontwikkeld. Deze boerenroomboter is ambachtelijk bereid door de Kaasboerderij Mathijssen in Nederland. Dit betreft geen biologische boter. Rajaveda Healthy Food gaat samenwerking aan met ondernemers die met passie hun werk uitoefenen. Zo ook met de Kaasboerderij Mathijssen.

Kaasboerderij Mathijssen staat voor echte rauwmelkse producten. Op deze manier kunnen zij de consumenten een product met meerwaarde bieden ten opzichte van fabrieken en bedrijven die ervoor kiezen om de melk eerst te verhitten of te pasteuriseren. De meerwaarde is dat de structuur van de enzymen, eiwitten en vetten intact blijven en gemakkelijker door het lichaam opgenomen en verwerkt kunnen worden. Dus gezonder én smaakvoller.

Het gaat hier om boter waar ook Ayurvedische kruiden uit India en Sri Lanka aan zijn toegevoegd. Tegenwoordig ontstaan veel van onze lichamelijke en geestelijke klachten door het (soms onbewust) niet kunnen omgaan met de hyperactiviteit/stress van het moderne leven.
Ayurvedaboter kan hierin positief bijdragen. De kruiden in de Ayurvedaboter hebben een heilzame en een ondersteunende werking zoals bijvoorbeeld Brahmi en Saffraan. Deze kruiden hebben een positieve werking op de hersenen en het centraal zenuwstelsel. Verder zijn er ook kruiden toegevoegd die bijdragen bij het zuiveren van het bloed, het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam en de vitaliteit te vergroten.
Met de Ayurveda Boter van Rajaveda Healthy Food ondersteunt u uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dankzij de toevoeging van verschillende Indiase kruiden heeft deze boter een heerlijke en unieke smaak die u kunt gebruiken op brood, om in te bakken en toe te voegen aan soepen en sauzen.

Binnen Ayurveda speelt smaak een grote rol in het medicinaal gebruik.
Er worden zes smaken onderscheiden met elk een specifiek effect op ons lichaam en geest. Alle zes de smaken hebben in zekere mate een positief effect op ons lichaam en een goede maaltijd bevat, volgens Ayurveda, dan ook alle zes de smaken.
Welke sma(a)k(en) voor wie wanneer het meest geschikt is hangt van een aantal dingen af zoals bijvoorbeeld leeftijd, seizoen, persoonlijke voorkeur en gezondheid.
Wanneer de tong, als een poortwachter, in aanraking met een bepaalde smaak komt, bereid het lichaam zich voor en wordt de spijsvertering in gang gezet. Zo zal smakelijk voedsel beter opgenomen worden dan voedsel met een vieze smaak of zonder smaak.
Door voedingsmiddelen tot ons te nemen met een bepaalde smaak kunnen we processen in ons lichaam stimuleren of juist doen afremmen waarmee we onze gezondheid kunnen bevorderen. Door gebruik te maken van smaak kunnen we het innemen van minder smakelijke voeding tot ons nemen en tevens de absorptie door ons lichaam hiermee vergemakkelijken.

 

Leave a Reply