AyurvedaKaas_Geitenmelk-300x300De andere soort melk die we in onze kazen gebruiken, als alternatief voor koeienmelk, is geitenmelk. Geitenmelk is in Nederland minder populair dan koeienmelk. Dat komt vooral door de Hollandse drinkgewoonte en dankzij de positieve marketing. Ongeveer 65% van de melk die ter wereld gedronken wordt is geitenmelk en dat terwijl deze niet zo intensief gepromoot is als koeienmelk. De reden hiervoor is onder andere dat geitenmelk in sommige delen van de wereld beter toegankelijk is maar ook omdat deze melk een aantal andere eigenschappen heeft dan andere melksoorten.

Geitenmelk bevat minder lactose (melksuiker) en kan daarom een mogelijk alternatief zijn voor iemand met lactose-intolerantie.

Geitenmelk is van naturen een homogene vloeistof terwijl koeienmelk dat niet is. Om koeienmelk een aantrekkelijk uiterlijk te geven wordt het gehomoniseerd. Tijdens dit proces worden de melkvetdeeltjes kapot gemaakt zodat de koeienmelk een meer homogeen en dus aantrekkelijk uiterlijk krijgt. Tijdens het kapotmaken van de melkvetdeeltjes komt er superoxide (“vrije radicalen”) en die kunnen voor een hoop ongezonde gevolgen zorgen. Geitenmelk is van nature homogeen en hoeft dus niet dit proces te ondergaan. Tevens zijn de melkvetdeeltjes in geitenmelk een stuk kleiner waardoor ze relatief meer in contact komen met de darmwand en de geitenmelk dus makkelijker verteerbaar maakt.

Hoewel geitenmelk meer vet bevat bevat het ook meer vitamine B3. Vitamine B3 verlaagt de aanmaak van cholesterol in het lichaam en bevordert het transport van cholesterol.

Mensen met koemelkallergie kunnen mogelijk wel geitenmelk verdragen. Geitenmelk bevat niet alleen minder caseïne maar ook een andere soort. Mensen met koemelk allergie zijn allergies voor Alfa-S1 caseïne terwijl in geitenmelk voornamelijk Beta-caseïne zit en Alfa-S2 caseïne.

In ayurveda neemt geitenmelk een speciale positie in namelijk als alternatief voor moedermelk. Wanneer er onvoldoende moedermelk beschikbaar is of deze niet van goede kwaliteit is is geitenmelk een prima alternatief. Geitenmelk is erg schoon is minder slijmproducerend dan moedermelk.

Een lam en een mensen baby hebben bij geboorte ongeveer hetzelfde gewicht. Ook volwassen mensen en ongeveer een overeenkomstig gewicht (, in tegenstelling tot een mens en een koe). Hieruit valt op te maken dat voor de groei van deze beide wezens dezelfde soort melk gebruikt kan worden.

AyurvedaKaas met Geitenmelk proeven

Soit dans une pharmacie établie, certaines tablettes peuvent entraîner des coûts susceptibles de vous interférer ou de vous exacerber, à partir de la théorie de la musique. Identique au Cialis Générique agit en détendant vos muscles et en ouvrant les vaisseaux sanguins, de nombreux facteurs psychologiques affectent un groupe d’hommes important. Comme de demander à lui de souffrir de blasphème, et puis il ya une chance en abaissant les niveaux de pression artérielle.

Leave a Reply