AyurvedaKaas is een gift van de natuur, volledig biologisch en alleen de beste kwaliteit ingrediënten worden gebruikt.
Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak maar zo is de kaas ook vrij van chemische toevoegingen.
Wist u dat onderstaande kruiden allemaal zijn verwerkt in de Ayurvedakaas?


papali
Lange Peper
Piper Longum
Ayurveda beschouwt de pipali als een van de beste kruiden. Dit kruid wordt gebruikt voor vele toepassingen waaronder voor het verbeteren van long- en schildklierfunctie.



zwarte-peperZwarte peper
Piper Nigrum
Zwarte peper is een verwarmende kruid met een scherpe smaak. Zwarte peper staat bekend om haar reinigende en antioxiderende eigenschappen.



gemberGember
Zingiber officinale
Gember vergroot de appetite en verbetert het verteringsproces. In therapeutische zin wordt gember gebruikt ter behandeling van gewrichtsklachten.


KardamomKardemom
Elettaria Cardamomum
Dit kruid wordt niet alleen gebruikt voor de smaak maar ook als natuurlijke mondverfrisser. Kardamom helpt o.a. tegen verzuring en adsorbeert gassen in het maag-darm kanaal.



komijnzaadKomijnzaad
Cuminum Cyminum
Komijn wordt in het Sanskrit aangeduid als Jira, wat “ datgeen wat de spijsvertering helpt”, betekent. Naast digestieve eigenschappen is komijn een bron van ijzer en heeft antioxiderende eigenschappen.



venkelzaadVenkelzaad
Foeniculum vulgare
Al eeuwenlang wordt venkel gebruikt tegen constipatie, verteringsproblemen, winderigheid, menstruele en ademshalingsklachten, bloedarmoede en diarree. In venkel zit een varieteit aan antioxidanten, vitaminen en mineralen.




korkumaKurkuma, Geelwortel
Curcuma Longa
Kurkuma kent vele eigenschappen zoals antiseptisch, anti-allergeen, antibacterieel, vochtafdrijvend, carminatief enz. In Ayurveda wordt kurkuma veel gebruikt zoals zuivering van het bloed, huidklachten, lever detox enz.




duivelsdrekAsafoetida, Duivelsdrek
Ferula Assafoetida
Asafoetida geurt naar zwavel en vandaar de benaming “Duivelsdrek”. Dit geneeskruid kent veel werkingen waaronder krampstillend, slijmoplossend, stimulant voor verterings- en ademhalingssysteem.



ginsengAshwagandha, Indiase Ginseng
Withania Somnifera
In het Sanskrit betekent Ashwagandha “ geur van een paard”. Waarmee indirect wordt aangegeven dat dit kruid de kracht en sterkte van een paard bezit. Van oudsher wordt dit kruid gebruikt om het immuunsysteem te versterken.



ashokaAshoka
Saraca Indica
Ashoka staat bekend om de genezende werking voor de vrouw. Dit kruid houdt de vrouwen jong en gezond. Ashoka heeft een verkoelende werking.



himalaya-zoutHimalaya zout
Himalaya zout is een ongeraffineerde zout uit het Himalayagebergte en heeft een reputatie als meest gezonde zout ter wereld.





indiase-kruidbesAmlaki, Indiase kruisbes
Emblica officinalis
Amlaki bevat het hoogste vitamine C gehalte uit het plantenrijk. Amlaki kent vele voordelen waardonder ondersteuning voor de stofwisseling en het verteringsproces, het versterkt het hart en ademshalingssysteem enz.




fenugriekFenugriek
Trigonella Foenum-Greacum
Fenugriek verlaagt cholestrol en vermindert hartziekten. Ook een kruid voor de diabetici, fenugriek verlaagt de opname van suiker in het bloed. Dit kruid stimuleert de borstmelkproductie.


korianderKoriander
Coriandrum Sativum
Koriander wordt zowel culinair als medicinaal gebruikt. Koriander is een goede huisremedie voor vele kwalen. Met name voor klachten in de urinewegen en digistieve klachten. Koriander verkoelt en is vochtafdrijvend.




saffraanSaffraan
Crocus Sativus
Ook bekend als het gouden kruid. Saffraan koelt de geest en zuivert het bloed. Dit kruid wordt ook gebruikt als huid tonic en anti-gif. Andere werkingen van saffraan zijn slijmoplossend, diaforetisch enz.



zeewierZeewier
Zeewier is met name bijzonder omdat deze vitamina B12 bevat, wat verder alleen in dierlijke producten voorkomt.




neemNeem Flower
Azadirachta indica
Het gebruik van neemprodukten in de geneeskunst stoelt in India op een lange traditie. Buiten India wordt de plant veel gebruikt voor het bereiden van een biologisch insecticide: azadirachtine. De soort trekt wereldwijd aandacht vanwege zijn medicinale en antibiotische eigenschappen en is het onderwerp van wetenschappelijk onderzoek en publicaties.